Zelfverdediging-Beladiri - Tapak Suci Almere Syams

TAPAK SUCI ALMERE
Ga naar de inhoud

Zelfverdediging-Beladiri

Het belangrijkste aspect

Binnen Pencak Silat heb je verschillende facetten:
- Wedstrijden
- Seni – Kunst
- Zelfverdediging
Het zelfverdedigingsaspect is het belangrijkste aspect van de drie genoemde facetten. Dit is namelijk de kern van het ontstaan van Pencak Silat. Het zelfverdedigingsaspect wordt ook wel Beladiri genoemd. De beladiri technieken zijn gericht om een agressor op een zo snel mogelijke en efficiënte manier uit te schakelen.

Hierbij wordt gebruik gemaakt van handen, voeten, hoofd, knieën, ellebogen, vingers etc. Pencak Silat is dan ook geen vechtsport, maar eerder een zelfverdedigingskunst. De technieken die worden toegepast zijn gericht op vitale delen en scharnierpunten van het menselijk lichaam. Dit zijn namelijk punten waarmee je grotere en sterkere agressors gemakkelijk kunt uitschakelen als je het correct weet toe te passen. Vele vechtsporten zijn tegenwoordig gericht op het wedstrijd element, terwijl de meeste ervan ook een zelfverdedigingsaspect kent. Pencak Silat wordt door de vechtsportexperts één van de dodelijkste zelfverdedigingskunsten genoemd.

Het is dan ook van essentieel belang dat elke Pencak Silat school weet hoe ze hun lessen aanbiedt, aan wie, gepaard met regels, normen en waarden. Gelukkig worden deze technieken binnen een gecontroleerde omgeving aangeleerd en getraind. Oneigenlijk gebruik van de aangeleerde technieken zijn strikt verboden en mag slechts bij noodweer (noodweerexces) worden toegepast.
CONTACT & INFORMATIE:
TEL: 06 - 14 89 51 22
KVK: 52640574
IBAN: NL55 INGB 0005 7354 16
t.n.v. A. Syams te Almere

KvK-nr: 52640574
IBAN: NL55 INGB 0005 7354 16 t.n.v. A. Syams - te Almere
Terug naar de inhoud