Wedstrijden - Olah Raga - Tapak Suci Almere Syams

TAPAK SUCI ALMERE
Ga naar de inhoud

Wedstrijden - Olah Raga

WEDSTRIJDEN - OLAH RAGA


Twee Persilats confronteren elkaar met hun aangeleerde technieken
Binnen Pencak Silat bestaat er ook een wedstrijdvorm waarin twee Persilats (Pencak Silat beoefenaars) met elkaar de competitie aangaan. Beide confronteren elkaar met hun aangeleerde technieken van zelfverdediging en aanvallen vanuit hun eigen Pencak Silat stijl.
Het gaat hierbij om zowel het aanvallen als het verdedigen, het ontwijken, onderuithalen van de tegenstander door beenvegen en scharen of het uit balans brengen. De juryleden letten vervolgens ook op de vorm en sierlijkheid dat door de Persilat wordt uitgevoerd. In een wedstrijd kan een Persilat zijn aangeleerde technieken tot uiting brengen en zo de effectiviteit ervan toetsen in een semi realistische, maar gecontroleerde situatie. Verder kan de Persilat zijn/haar vechtlust en uithoudingsvermogen laten zien en hierbij een persoonlijke mentale strijd aangaan met zichzelf.
Bij het vechten van wedstrijden dien je namelijk ook mentaal sterk te zijn. Je dient te presteren onder druk en de reputatie van je school en stijl te verdedigen. Echter, dit alles mag niet het onderlinge respect tussen andere scholen verstoren.
Puntentelling wedstrijden

Stoot - 1 punt
Trap - 2 punten
Beenveeg- 3 punten

Alle uitgevoerde technieken dienen correct uitgevoerd te zijn en succesvol te zijn toegepast op de tegenstander alvorens er een punt wordt toegekend.
CONTACT & INFORMATIE:
TEL: 06 - 14 89 51 22
KVK: 52640574
IBAN: NL55 INGB 0005 7354 16
t.n.v. A. Syams te Almere

KvK-nr: 52640574
IBAN: NL55 INGB 0005 7354 16 t.n.v. A. Syams - te Almere
Terug naar de inhoud