Seni - Kunst - Tapak Suci Almere Syams

TAPAK SUCI ALMERE
Ga naar de inhoud

Seni - KunstHET KUNST ASPECT
SENI
Wat is Seni?
Seni is het kunst-aspect binnen Pencak Silat. Als je kijkt naar de technieken binnen Pencak Silat ziet het er heel erg sierlijk uit. Dat kan ook kloppen aangezien Pencak Silat van origine bestaat uit een combinatie van Kung-Fu en het Balinees dansen. Waarom deze combinatie? Er is een reden waarom Pencak Silat een verweven sierlijk aspect erop nahoudt. In de tijd van de bezetting van Indonesië door Nederland vanaf het jaar 1816 tot 1942 was er een verbod op het uitoefenen
van zelfverdedigingskunsten in Indonesië. Echter, ondanks dit verbod vonden de Indonesiërs toch een innovatieve manier om hun zelfverdedigingskunsten uit te kunnen oefenen. Ze verbloemden namelijk hun vechtkunsten in een sierlijke dans. Als je als buitenstaander naar de uitgevoerde Pencak Silat technieken zou kijken zou je alleen wat onschuldige mensen zien dansen. Wat men niet wist is dat de dans eindigde in fatale technieken. Zelfs personen die hedendaags niet bekend zijn met Pencak Silat, maken meestal nog steeds dezelfde vergelijking.
Maar vergis je niet, Pencak Silat wordt niet voor niets de sierlijke dodelijkheid genoemd. Het ziet er allemaal heel mooi en vriendelijk uit, maar de realiteit is anders. Bij Seni vertoningen wordt de nadruk gelegd op de kunstzinnige uiting van de bewegingen en loopjesvormen, gewapend of ongewapend. Ook hierin bestaan wedstrijdvormen. Hieronder kun je een filmpje van een Seni demonstratie zien.
CONTACT & INFORMATIE:
TEL: 06 - 14 89 51 22
KVK: 52640574
IBAN: NL55 INGB 0005 7354 16
t.n.v. A. Syams te Almere

KvK-nr: 52640574
IBAN: NL55 INGB 0005 7354 16 t.n.v. A. Syams - te Almere
Terug naar de inhoud